Sumar - Friesland, Nederland

Restaurant
Restaurant
Speeltuin
Speeltuin
Zwembad
Zwembad
Animatieteam
Animatieteam

EEN HEERLIJKE VAKANTIE AAN HET WATER

Aan het Bergumermeer, in het Fries het Burgumer Mar, vind je Camping en Vakantiepark Bergumermeer. Dit vakantiepark is natuurlijk de ideale uitvalsbasis voor echte water(sport)liefhebbers, maar in de omgeving is nog veel meer te doen. Zo ben je bijvoorbeeld met de auto in ongeveer 20 minuten in Drachten of in Leeuwarden voor een middagje shoppen of fiets je in 30 minuten naar Nationaal Park De Alde Feanen.

Op het park zelf ook is ook voldoende vermaak om je nooit te vervelen tijdens de vakantie. Zo is er bijvoorbeeld het overdekte zwembad met een diep bad, voor de allerkleinsten een waterspeeltuin en natuurlijk kan een waterglijbaan niet ontbreken. Wanneer de kinderen liever niet nat worden, spelen ze in het overdekte speelparadijs of buiten in de speeltuin of op het strand.

Wil je het water op, dan is er op het vakantiepark de mogelijkheid tot het huren van een valk, optimist, motorboot, sloep of kano. Ook vissen behoort tot de mogelijkheden: in de omgeving van het park zijn veel mooie visstekjes te vinden.

Wil je lekker ontspannen eten na een lange dag buiten, dan kun je natuurlijk zelf koken in jouw accommodatie. De laatste boodschappen daarvoor doe je in de campingwinkel. Wil je liever niet zelf aan de slag in de keuken, dan kun je terecht in zelfbedieningsrestaurant Jonas en de walvis, de snackbar of in de pizzacorner.

Ben je door je schone kleren heen, dan kun je die wassen in de wasserette. Nog een praktisch puntje: op het park kun je een fiets huren om een mooie tocht in de omgeving te maken. Dan hoef je die zelf niet mee te nemen.

 

IN DE OMGEVING VAN VAKANTIEPARK BERGUMERMEER

DRACHTEN

Drachten is met bijna 50.000 inwoners de op een na grootste plaats van Friesland. In het centrum kun je heerlijk shoppen, eten, of gewoon een terrasje pakken. Wil je wat meer te weten komen over de historie van de stad, dan is er op de website van Smelne’s erfskip een gratis wandelroute te downloaden. Deze route geeft je in korte tijd een impressie van het Drachtser centrum geeft en voert je langs een flink aantal bezienswaardige gebouwen.

 

NATIONAALPARK DE ALDE FEANEN

Ben jij meer een natuurmens dan een stadsmens, dan raden wij je een bezoek aan Nationaal Park De Alde Feanen van harte aan. Dit unieke natuurgebied is een laagveengebied van bijna 2500 hectare en bestaat uit een zeer afwisselend landschap met onder andere meren, rietlanden en moerasbossen. Het natuurgebied ligt op slechts 10 autominuten van het vakantiepark. Wanneer je aankomt, start je jouw bezoek het best bij het bezoekerscentrum, want daar vind je verschillende wandel- fiets- en kanoroutes om het park mee te ontdekken.

 

AQUAZOO LEEUWARDEN

De naam zegt het natuurlijk al: in Aquazoo Leeuwarden ligt de nadruk op dieren die in en om het water leven. Zo vind je in deze dierentuin onder andere otters, pinguïns, roggen en zeeleeuwen. Ook dieren die niet per se in het water leven zijn er te bewonderen, zo zie je er ook de luiaard, gibbons stinkdieren en de kangoeroe.

Er zijn in de zoo ook (voeder)presentaties bij te wonen waarbij je meer over de dieren te weten komt en de kinderen kunnen in het park de avonturenroute volgen, waarbij ze bijvoorbeeld via boomstammen over slootjes lopen en met een trekvlot een water oversteken. Zoals je leest is er genoeg te beleven in Aquazoo Leeuwarden.

 

ONZE HUURPRIJZEN ZIJN INCLUSIEF:

  • Administratiekosten
  • Gebruik gas, water en stroom
  • Gebruik van het zwembad
  • Gratis WIFI
  • Schoonmaakkosten

ONZE HUURPRIJZEN ZIJN EXCLUSIEF:

  • € 100,- Waarborg
  • Camping Kosten Per Nacht
    • Volwassen € 1,00